Dokumenterat

Vart söker du kunskap och information på ett tryggt sätt för att lära dig mer om diagnosen och hur viktigt är det egentligen att läsa på?
Jag brukar rekommendera att gå till källan och anser att kunskap är första steget mot en bättre vardag. Att lära känna sin diagnos och sin kropp i en ny livssituation är avgörande. Det är viktigt att se till sina förutsättningar och begränsningar utifrån sin egen nivå av smärta, fatigue och aktivitetsförmåga.
Det är DU som håller takten. 
Förändring sker ett steg i taget och det är du som styr över ditt eget välmående. 
Det är viktigt att vara medveten om att vi är unika och att vi drabbas OLIKA. 
Symtomen och smärtan varierar från mild och knappt märkbar till förödande och värsta tänkbara. Att bristande kunskap och empati kan få diagnosen att låta som en viskning när den i själva verket skriker öronbedövande är ALDRIG ok. 
Det går helt enkelt inte att jämföra!
Använd sunt förnuft när du söker information och gör ditt bästa för att ignorera de som inte tror på dig eller på din diagnos. Tänk på att dumma kommentarer säger mer om individen i fråga än om dig och att påstå att fibromyalgi inte är en riktig diagnos är lika illa som att säga att cancer inte existerar. 
Det kan vara postitivt att skriva av sig i olika sammanhang – det kan vara lärorikt, befriande och terapeutiskt. Att känna stöd från andra kan kännas skönt och därför kan sociala medier vara lockande men det gäller att ha i åtanke att det finns opålitliga människor överallt och att vem som helst kan starta en grupp på Facebook eller utge sig för att veta mer än de egentligen kan. 
Lider man av posttraumatisk stress kan dessvärre vissa forum vara utmanande. Men det är viktigt att vi inte ger vika för okunskapen eller glömmer vikten av medkänsla och att stötta varandra.
Våra röster ÄR viktiga och vi KAN göra skillnad för framtida forskning och givande behandlingsstrategier. 

Här finner du kategorier med ett urval av värdefulla källor, föreläsningar, littartur med mera.
Självklart är denna information intressant för drabbade men även för anhöriga och profession som behöver mer kött på benen inom området.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.